Bananinės spurgytės su cukraus glazūra
Spurga jau savaime yra puikus desertas, kurį mėgsta daugelis. Tačiau jei namuose turite užsilikusių pernokusių bananų, jie gali tapti dar įdomesnių spurgyčių dalimi. Super greitai ir lengvai pagaminamos, o mėgstamos tiek mažų, tiek didelių. O jei dar apvoliosite jas cukraus glazūroje.. na ką čia bepasakoti, išbandykite patys ir mėgaukitės.

Ingredientai
Jums reikės:
30 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio cinamono
2 vnt. laisva laikomų vištų kiaušinių
160 ml pieno
1 valg. šaukšto ištirpinto sviesto
3 vnt. labai gerai prinokusių bananų
1-1,5 l aliejaus kepimui
Glaistui reikės:
250 g cukraus pudros
80 ml pieno
Šiek tiek cinamono
- 1Į dubenį suberkite miltus, sudėkite cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įmuškite du kiaušinius, supilkite kambario temperatūros pieną, ištirpintą sviestą ir taip pat gerai išmaišykite. Išmaišytus sausus ingredientus supilkite į skystų ingredientų plakinį ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
- 2Bananus supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į tešlą ir permaišykite.
- 3Keptuvėje įkaitinkite kepimui skirtą aliejų iki 170 °C laipsnių. Ledų šaukšto arba tiesios šaukštelių pagalba formuokite nedideles spurgytes ir dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Atidžiai stebėkite temperatūrą ir palaikykite ją apie 170 °C, kad neprigertų riebalo ar nesudegtų. Spurgyčių kepimo laikas priklauso nuo jų dydžio, tad reikėtų stebėti jų kepimą individualiai.
- 4Į dubenį suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilę, įberkite cinamoną, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
- 5Iškepusias spurgytes meskite į pasiruoštą glazūrą, apvoliokite ir prieš ragaujant, leiskite šiek tiek pastovėti.