Lašišos tartaras su vasabi avokadu
Lašišos tartaras – tai nuostabus būdas mėgautis žalia žuvimi su mėgstamais priedais. Svarbiausias šio puikaus patiekalo komponentas yra kokybiška, šviežia žuvis, kuri yra būtina ne tik dėl gero skonio, bet ir dėl saugumo. O visa kita jau daro priedai. Šiame recepte susijungia švelnus žuvies skonis su vasabio avokado stiprumu („a little kick“) ir kremiškumu, o skonių paletę užbaigia gruzdinti ryžių traškučiai. Fantastiška kombinacija puikiam užkandžiui.

Ingredientai
Tartarui jums reikės:
~600 g šviežios lašišos filė
1 valg. šaukšto majonezo
1 valg. šaukšto kepintų sezamų aliejaus
1 valg. šaukšto sriracha padažo
Žiupsnelio druskos
Taip pat jums reikės:
3 vnt. prinokusių avokadų
Žiupsnelio druskos
~1 arb. šaukštelio vasabio pastos
~1 l aliejaus kepimui
Keleto ryžių lakštų
Patiekimui reikės:
Šiek tiek laiškinio česnako
Šiek tiek lašišinių žuvų ikrų (pasirinktinai)
- 1Paruoškite lašišą. Lašišos file gerai nuvalykite, išimkite visus kaulus ir supjaustykite labai nedideliais gabalėliais. Į dubenį su supjaustyta lašiša įdėkite majonezą, įpilkite kepintų sezamų aliejaus ir šaukštą sriracha padažo, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai viską išmaišykite.
- 2Paruoškite vasabi avokadus. Avokadus sutrinkite, įpilkite šaukštą baltojo vyno acto, įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite šaukštelį vasabio pastos ir dar kartą viską pertrinkite.
- 3Paruoškite ryžių traškučius. Aliejų skirtą kepimui supilkite į keptuvę ir įkaitinkite iki 170-180 °C laipsnių. Į įkaitusį aliejų dėkite ryžių lakštą ir po keleto sekundžių ištraukite. Aliejų nuvarvinkite ir iškepusį ryžių traškutį dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
- 4Serviruokite lašišos tartarą. Jei turite, į lėkštę dėkite serviravimo žiedą, į jį dėkite šaukštą vasabi avokadų, maždaug tris šaukštus lašišos, apibarstykite smulkintu laiškiniu česnaku ir ikrais. Skanaukite su ryžių traškučiais.