I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri


Mūsų ir jūsų mėgstamos ir mylimos kepamosios chorizo dešrelės grįžo į GARDU GARDU parduotuvės lentynas. Todėl ta proga Gediminas nusprendė pagaminti fantastiškus, argentinietiškus sumuštinius su aštria chorizo ir gaiviu, naminiu čimičiuri pagardu. Šis receptas nereikalauja jokių ypatingų įgūdžių ar praleisti daug laiko virtuvėje, priešingai viskas yra labai paprasta ir greita, tad puikiai tiks susibūrus draugams ar šeimai.

Ingredientai


Čimičiuri padažui jums reikės:

50 g šviežios petražolių lapelių (be kotelių)
50 g šviežios kalendros lapelių (be kotelių)
1-2 vnt. šakelių raudonėlio
2 vnt. skiltelių česnako
1 vnt. nedidelio šalotinio svogūno
0,5 vnt. žaliosios citrinos žievelės
0,5 vnt. nedidelio čili pipiro
Žiupsnelio druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų

Taip pat reikės:

600 g aštrių chorizo kepamųjų dešrelių
3-4 vnt. nedidelių bagečių
  • 1Į trintuvo indą sudėkite ir supilkite visus čimičiurio padažui skirtus ingredientus ir sutrinkite. Paragaukite, jei trūksta druskos ar aštrumo dar įdėkite trūkstamo skonio. Taip paruoštą padažą galite laikyti sandariame inde, šaldytuve apie porą savaičių.
  • 2Chorizo dešreles įpjaukite išilgai ir padarykite tarsi dešrelės išklotinę. Taip paruoškite visas dešreles ir dėkite kepti jas į įkaitintą keptuvę be papildomų riebalų.
  • 3Bagetes perpjaukite išilgai per pusę, o gautas puses įpjaukite skersai (lyg padarydami dešrainio bandeles).
  • 4Iškepusias chorizo dešreles išimkite iš keptuvės. Perpjautas bagetes dėkite į keptuvę, kad sugertų visą iš dešrelių išbėgusį riebaliuką. Ant bagečių su riebaliuku tepkite čimičiuri padažo, dėkite iškeptas chorizo, tepkite dar padažo ir skanaukite.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis