Brie sūris keptas duonos kepale
Fantastiškas užkandis draugų kompanijai, kurį paruošti yra itin nesunku, o vaizdas ir skonis pranoksta visus lūkesčius. Brie sūris keptas šviežios duonos kepale su karamelizuotais svogūnais ir riešutais – tai nuostabi skonių ir tekstūrų kombinacija, kuria pasisotinti yra labai sunku, nes norisi dar ir dar.

Ingredientai
Jums reikės:
~1 kg brie sūrio
1 vnt. apvalios, šviežios, baltos duonos
60 g tirpinto sviesto
2-3 vnt. česnako skiltelių
Žiupsnelio druskos
3-4 valg. š. karamelizuotų svogūnų
1 vnt. skiltelės česnako
Šakelės šviežio rozmarino
Geros saujos graikinių riešutų
- 1Rinkdamiesi šviežią duoną šiam patiekalui atkreipkite dėmesį, kad kepalo skersmuo atitiktų sūrio skersmenį. Jei nerandate tokio dydžio duonos, galite rinktis mažus brie sūrio gabaliukus ir mažus duonos kepaliukus.
- 2Duonos kepalo viršų nupjaukite aštriu peiliu ir išimkite visą minkštimą. Gauto kubiliuko kraštus įpjaukite kąsnio dydžio gabalėliais, kad po to būtų galima atlaužti duonos gabalėlius kartu su sūriu ir iškart skanauti.
- 3Paruoškite česnakinį sviestą. Į tirpintą sviestą išspauskite česnaką, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.
- 4Paruoštu česnakiniu sviestu ištepkite išskobtos duonos vidų ir sudėkite karamelizuotus svogūnus, paskirstykite juos tolygiai ant dugno.
- 5Brie sūrio viršutinį pelėsio sluoksnį nupjaukite ir visą sūrį be viršutinės dalies įsprauskite į išskobtos duonos vidų.
- 6Česnako skiltelę supjaustytą riekutėmis susmaigstykite į sūrį. Tą patį padarykite su nuskabytomis rozmarino šakelėmis. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite ir gausiai apibarstykite sūrį.
- 7Nupjautą duonos kepaliuko viršutinę dalį suplėšykite maždaug kąsnio dydžio gabalėliais, supilkite ant jų likusį česnakinį sviestą ir gerai išmaišykite. Česnakinius duonos gabaliukus suberkite į kepimo skardą šalia duonos.
- 8Taip paruoštą duonos kepaliuką dėkite kepti į iki 170 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 20-25 minutes.
- 9Iškepusį sūrį duonoje skanaukite dar karštą.P.S. atvėsusį sūri vėl galima pašildyti orkaitėje, mažesnėje kaitroje.