Orkaitėje kepta upėtakio filė

Ingredientai
Jums reikės:
1 upėtakio filė
300 g sultenės salotų
300 g vyšninių pomidoriukų
Druskos
Pipirų
Persilado prieskonių
Šviežio čiobrelio šakelių
- 1Nuplauti upėtakio filė ir labai gerai nusausinti. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jos per vidurį padėti upėtakio filė oda žemyn. Žuvies viršų pabarstyti persilado prieskoniais ir uždėti porą šakelių šviežio čiobrelio. Kepti iki 150°C-160°C įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 min., priklausomai nuo filė storio.
- 2Garnyrą pasirinkti pagal skonį: tinka, bulvės, ryžiai, perlinis kuskusas. Rekomenduojame su šviežiomis sultenės salotomis ir vyšniniais pomidoriukais. Padažas salotoms: 3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 valg. šaukštas baltojo balzaminio acto, žiupsnelis druskos ir pipirų.