Orkaitėje keptas kukurūzinis viščiukas

Ingredientai
Jums reikės:
1 kukurūzinio viščiuko
0,5 kg bulvių
1 šalotinio svogūno
Poros šakelių šviežio rozmarino
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Vištienos prieskonių
Bulvių prieskonių
- 1Išvalyto viščiuko vidų gerai įtrinti vištienos prieskoniais, įdėti nuluptą svogūną ir šakelę šviežio rozmarino. Uždaryti angą ir sandariai surišti kepimo siūlu bei pritvirtinti prie kūno galūnes, kad kepant nesudegtų ir neišbėgtų skystis. Viščiuko odą įtrinti aliejaus, druskos ir pipirų mišiniu.
- 2įtrinti aliejaus, druskos ir pipirų mišiniu.Bulves nuplauti, nuvalyti ir neluptas perpjauti per pusę. Sudėti jas į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti bulvių prieskoniais bei druska.
- 3Viščiuką padėti ant grotelių ir kepti iki 210°C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tada sumažinti kaitrą iki 180°C ir apačioje po grotelėmis su viščiuku padėti kepimo indą su bulvėmis. Viską kepti maždaug 1 valandą.
- 4Iškepusį viščiuką išimti iš orkaitės ir leisti 10 minučių „pailsėti“.
- 5Patiekti su keptomis bulvėmis ir pabarstyti šviežiais rozmarino lapeliais.