Ypatingai traškūs bulviniai blynai

Ingredientai
Blynams reikės:
1,5-2 kg bulvių
1 svogūno
4 šaukštų lydyto sviesto
Druskos
Padažui reikės:
180 g varškės
2-3 šauktų grietinės
4 šaukštų rūgpienio
Žiupsnelio druskos
Šakelės krapų
- 1Padažui varškę šiek tiek pertrinkite, kad ji būtų kremiškesnė. Sumaišykite su grietine ir rūgpieniu. Jei trūksta skystumo, rūgpienio galite įdėti daugiau. Pagardinkite druska ir smulkintais krapais.
- 2Šiems bulviniams blynams rekomenduojame rinktis daugiau krakmolingas bulves, tokios kepant išliks tvirtesnės ir traškesnės. Nuvalytas bulves supjaustykite labai plonais šiaudeliais. Tam labai puikiai pasitarnaus daržovių pjaustyklė Mandolina.
- 3Taip supjaustytas bulves perplaukite vandeniu ir labai gerai nusausinkite.
- 4Sumaišykite su smulkiais kubeliais supjaustytu svogūnu, druska ir lydytu sviestu.
- 5Ant didesnės kaitros įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi (jo nepagailėkite) ir kepkite blynelius plonu sluoksiu, kol jie apskrunda ir tampa traškūs.
- 6Patiekite su jau pagamintu gaiviu varškės padažu. Taip pat prie jų labai tinka sūdyta parūkyta lašiša.