Voveraitėmis įdaryta kiaulienos išpjova

Ingredientai
Jums reikės:
400 g voveraičių
Šviežio šalavijo bei čiobrelių
4 skiltelių česnako
400-500 g kiaulienos išpjovos gabalo
Kinietiško 5 prieskonių mišinio (žvaigždiniai anyžiai, pankoliai, pipirai, cinamonas, gvazdikėliai)
Druskos
1 kg šviežių špinatų
- 1Švariai nuvalytas voveraites sudėti į kepimui skirtą indą. Jei yra didesnių voveraičių, jas tiesiog suplėšyti į smulkesnius gabalėlius. Paskaninti smulkintomis šviežiomis žolelėmis, česnaku bei druska ir apšlakstyti tyru alyvuogių aliejumi. Viską permaišyti ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 10-15 minučių. Po kepimo praėjus 5 minutėms voveraites dar kartą permaišyti. Apkeptas voveraites nusunkti, o susidariusį skystį palikti padažui.
- 2Kol voveraitės kepa, pasiruošiame kiaulienos išpjovos išklotinę. Švariai nuvalytą kiaulienos išpjovą įpjauti išilgai maždaug centimetrą. Įpjauti dar kartą ir vėl atversti. Jei įmanoma, padaryti dar vieną tokį pjūvį. Gautą išpjovos gabalėlį lengvai pamušti, kol gausis maždaug 0,5 cm storio išklotinė. Mėsą paskaninti kinietišku penkių prieskonių mišiniu bei druska ir tolygiai užberti apkeptas voveraites paliekant po centimetrą iš kraštų. Tuomet, stipriai spaudžiant, suvynioti mėsos vyniotinį, kad viduje neliktų tarpų, ir jį surišti maistui skirtu siūlu - taip mėsa iškeps žymiai tolygiau ir išliks sultinga. Taip paruoštą kiaulienos išpjovos vyniotinį su voveraitėmis apkepti iš visų pusių keptuvėje ir kepimą užbaigti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba kol vidinė temperatūra pasieks 62°C. Iškepus mėsą palikti 5-10 minučių pailsėti.
- 3Švariai nuplautus špinatus užpilti verdančiu vandeniu, atsargiai maišyti, kol jie suminkštės. Tuomet juos nukošti ir perlieti šaltu vandeniu, kad neprarastų visų maistingų medžiagų ir gražios žalios spalvos. Nusunkus skysčio perteklių paskaninti tyru alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu.
- 4Į indą, kuriame kepė kiaulienos išpjovos vyniotinis, supilti nuo voveraičių likusį skystį, vištienos sultinį ir maišant kaitinti, kol nugaruos per pusę. Prieš patiekiant padažą perkošti.