Višta, kepta ant butelio

Ingredientai
Jums reikės:
1 vištos
500 g mažų bulvių su lupena
200 g žaliųjų šparaginių pupelių
2 česnako skiltelių
2 butelių alaus
150 ml balto vyno
Vištienos prieskonių
Šakelės šviežio rozmarino
Druskos
Pipirų
- 1Vištos vidų ištepti druska, pipirais ir rozmarinu. Alyvuogių aliejumi, sumaišytu su vištienos prieskoniais, ištrinti vištos paviršių. Taip paruoštą vištą „pasodinti“ ant alaus butelio, pastatyto kepimo skardoje.
- 2Kitą alaus dalį su dideliu švirkštu įšvirkšti į vištienios krūtinėlę ir kitas dalis. Taip vištiena įgaus papildomo skonio ir išliks sultingesnė. Bulves apvolioti aliejuje su prieskoniais ir suberti į tą pačią skardą. Taip pat į skardą supilti likusį alų. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu apie 50 -60 min. Kepant su termometru, jį reikia įkišti į krūtinėlę ir kepti, kol vištiena pasieks 90°C temperatūrą.
- 3Garnyrui šparagines pupeles apvirti sūdytame vandenyje apie 10 min ir nukošti. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi įdėti dvi šesnako skilteles. Jas apkepinti ir sudėti šparagines pupeles. Pagardinti druska ir pipirais, šiek tiek apkepinus supilti baltą vyną ir patroškinti dar kelias minutes.