Užkandis su silke, mangu ir kepintomis daržovėmis

Ingredientai
Jums reikės:
400 g lapinio kopūsto (Kale)
200 g vyšninių pomidorų
2 česnako skiltelių
1 mėlynojo svogūno
1 prinokusio mango
250 g silpnai sūd. silkių file
1 šaukšto farino cukraus
Persilade prieskonių
Druskos
Pipirų
Ciabatta duonos
- 1Susmulkinti lapinį kopūstą juostelėmis. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi trumpai apkepti česnaką ir sudėti kopūstą. Užpilti šlakelį balto balzaminio acto ir apkepti, kol kopūstas pradės minkštėti, tačiau dar išliks žalias. Supilti į į indą.
- 2Riekelėmis supjaustyti svogūną ir apkepinti toje pačioje įkaitintoje keptuvėje. Tuomet įpilti šiek tiek vandens, kad svogūnas pasitroškintų. Įberti Persilade prieskonių ir šaukštą farino cukraus, sumažinti kaitrą ir pakepinti, kol svogūnai karamelizuosis. Juos išpilti į indą.
- 3Į tą pačią keptuvę sudėti pusiau perpjautus pomidoriukus. Jie kepant karamelizuosis. Pagardinti pipirais ir balzaminiu actu. Išpilti į indą keptuvėje paliekant susidariusį skystį. Ciabatta duonos riekeles pavilgyti keptuvėje likusiu skysčiu, pabarstyti druska ir pipirais ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti orkaitėje 180°C temperatūroje grilio ir ventiliatoriaus režimu 5-8 min.
- 4Mangą nulupti ir supjaustyti riekelėmis. Silkę supjaustyti 1 sm storio kabaliukais. Ant iškepusios čiabatta duonos dėti pakepintą kopūstą, pomidoriukus, mango su silke ir ant viršaus karamelizuotus svogūnus.