Tuno kepsnys su risotto

Ingredientai
Jums reikės:
Dviejų tuno file gabaliukų
1 mėlynojo svogūno
1 geltonosios paprikos
Kelių šakelių petražolių
2 šaukštelių kaparėlių
1 šaukštelio rudojo cukraus
2 daržovių sultinio kubelių
2 l vandens
Kelių konservuotų pomidoriukų
Druskos
Pipirų
- 1Užvirinti vandenį ir įmesti 2 sultinio kubelius. Virti, kol kubeliai ištirps.
- 2Svogūnus, papriką ir petražoles susmulkinti.
- 3Aukštoje temperatūroje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti svogūną. Tuomet suberti papriką. Jai suminkštėjus įberti kaparėlius ir rudojo cukraus. Kai daržovės karamelizuosis, suberti ryžius. Įpilti šlakelį balzaminio acto. Kai ryžiai taps beveik skaidrūs (viduryje dar matoma balta širdelė), pradėti pilti karštą sultinį. Pradžiai įpilti du samčius. Risotto virti ant vidutinės kaitros pastoviai maišant. Nugaravus skysčiui po truputį dapilinėti sultinį. Tai užtruks apie 15-20 min. Ryžiai turi būti minkšti ir apvalūs.
- 4Ant gerai įkaitintos grilio keptuvės dėti kepti alyvuogių aliejumi įtrintą tuną. Abi puses užtenka kepti po kelias minutes. Kepant užberti druskos ir pipirų.
- 5Į gilų dubenį dėti risotto, ant viršaus riekelėmis pjaustytą tuną, skoniui paryškinti puikiai tiks keli konservuoti ir švelniai džiovinti pomidoriukai bei smulkintos petražolės.