I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Traškūs kalmarai su saldžiarūgščiu mangų padažu


Ingredientai


Kalmarams reikės:

500 g kalmarų (šaldytų)
Šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
1-2 šaukštų kepintų sezamų aliejaus
200 g kukurūzų krakmolo
Šalto vandens
Augalinio aliejaus kepimui

Saldžiarūgščiam mangų padažui reikės:

0,5 aitriosios paprikos
Pundelio šviežios mėtos
Žiupsnelio druskos
  • 1Atšildytą kalmaro file švariai nuplaukite ir padarykite išklotinę. Tuomet skersai ir išilgai, kas maždaug 5 milimetrus, truputį įpjaukite vidinę kalmaro file. Tokiu būdu kalmaras greičiau bei tolygiau iškeps bei geriau pasisavins naudojamus prieskonius. Taip paruoštą kalmaro file supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, paskaninkite druska, pipirais bei skrudintų sezamų aliejumi, gerai išmaišykite ir palikite bent 10 minučių pasimarinuoti.
  • 2Į dubenį suberkite kukurūzų krakmolą. Į krakmolą 2-3 kartus po 3 paspaudimus įpurkškite (purkštuko pagalba) šaltą vandenį. Po kiekvieno įpurškimo labai gerai išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų smulkūs vandens lašeliai. Tai suteiks iškeptam kalmarui ypatingo traškumo.
  • 3Marinuotus kalmaro gabaliukus apvoliokite anksčiau paruoštame krakmole (būtinai nukratykite perteklių) ir kepkite iki 180 C įkaitintame aliejuje apie 3 minutes, kol gražiai paskrus. I
  • 4Smulkintą aitriąją papriką ir šviežią mėtą sumaišykite su mangų tyre bei baltuoju balzaminiu actu. Padažą galite paskaninti žiupsneliu druskos.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis