Traškios vištienos blauzdelės su paprikomis

Ingredientai
Jums reikės:
6-8 vištienos blauzdelių
Druskos
Tešlai apvoliojimui reikės:
80 g tarkuoto parmezano sūrio
100 g šviesaus alaus
1 kiaušinio
Druskos
Pipirų
Apvoliojimui reikės:
90 g džiuvėsėlių
70 g tarkuoto parmezano sūrio
Vištienos prieskonių
Įdarytoms paprikoms reikės:
10-12 mažų paprikyčių
50 g tarkuoto parmezano sūrio
Šakelės šviežio čiobrelio
10-12 rūkytos šoninės juostelių
- 1Vištienos šlauneles apvirti pasūdytame vandenyje 15 min.
- 2Tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišyti. Turi gautis vientisa skystoka masė.
- 3Atskirame plokščiame inde sumaišyti džiuvėsėlius, parmezano sūrį ir prieskonius vištienai.
- 4Vištieną ištraukti iš vandens su kiaurasamčiu ir padėti ant popierinio rankšluosčio. Šiek tiek palaukti, kad nugaruotų drėgmė.
- 5Blauzdeles mirkyti tešloje ir apvolioti džiuvėsėliuose. Kepti puode gerai įkaitintame aliejuje (bent 170°), kol įgaus auksinę spalvą.
-
6
Įdarytų mini paprikų gaminimo eiga:
Garnyrui labai tinka orkaitėje keptos paprikos. Paprikų įdarui sumaišyti kreminį sūrį, parmezaną ir šviežius čiobrelio lapelius. Paprikas ties koteliu nupjauti ir išimti sėklytes. Jas prikimšti įdaru. Apvynioti šoninės juostelėmis. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstyti parmezano sūriu. - 7Kepti iki 150° įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. konvekciniu režimu.