Tiramisu tortas

Ingredientai
Kakaviniam biskvitui reikės:
2 kiaušinių trynių
2 kiaušinių
60 g cukrus
2 kiaušinių baltymų
60 g cukraus
Vaniliniam maskarponės kremui reikės:
125 g cukraus
60 g vandens
5 kiaušinių trynių
100 ml užpiltos Nescafe kavos
20 ml romo
- 1Kiaušinius ir kiaušinių trynius kartu išplakti su 60 g cukraus iki purumo. Baltymus išplakti su kita dalimi cukraus iki standžių putų. Sudėti kakavą bei miltus ir plakti iki vientisos masės. Abi mases lengvai permaišyti kartu. Tortui reikės 3 biskvitų, taigi tešlą reikia dalinti į tris dalis. Šio kiekio pakaks trims 18 cm skersmens biskvitams. Kepti 180°C apie 10min.
- 2Kremo gamybą pradėti nuo sirupo. Cukrų ir vandenį supilti į prikaistuvį ir kaitinti iki 118°C temperatūros. Trynius plakti šluotele ir lėta srovele nuplikyti sirupu (sirupą pilti plona srovele katiliuko sienele). Plakti iki standžių putų. Į masę sudėti permaišytą maskarponės kremą ir šiek tiek paplakti iki vientiso kremo.
- 3Formuojant tortą pirmiausia reikia pasirupuoti kavos sirupu biskvitus. Ant biskvito formuoti kremą ir taip trimis aukštais. Torto viršų apiberti kakava.