Baklažanų su parmezanu apkepas (Parmagiana di melanzane)

Ingredientai
Baklažanų kepimui reikės:
2 baklažanų
Saulėgrąžų aliejaus virimui (fritiūrinimui)
Miltų – baklažano riekėms apvolioti
Druskos
Padažui reikės:
2 skiltelių česnako
6 ančiuvių filė iš stiklainiuko
2 skardinių smulkintų pomidorų savo sultyse (po 400g)
Žiupsnelio džiovintų bazilikų
Užbaigimui reikės:
80 g tarkuoto parmezano
2 didesnių itališkos mocarelos rutuliukų
- 1Supjaustyti baklažanus 0,5 cm storio riekėmis. Keptuvėje įkaitinti daug saulėgrąžų aliejaus ir kepti jame miltais apvoliotas baklažanų riekes, kol jos gražiai apskrunda. Tada ištraukti ir dėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius. Pasūdyti.
- 2Darome padažą. Į keptuvę pilti šlakelį aliejaus, dėti česnaką ir ančiuvių filė (ančiuviai Italijoje – vieni svarbiausių skonio stipriklių), ir ant didelės kaitros maišant kepti, kol filė suyra ir česnakas išskleidžia savo aromatą, tada sumažinti kaitrą ir supilti pomidorų konservus. Paskaninti džiovintu baziliku. Uždengti ir troškinti apie 20 minučių. Kai pasklinda pomidorų aromatas, viryklę išjungti, sudėti bazilikų lapelius ir pagardinti druska.
- 3Supjaustyti mocarelą 4 mm storio riekelėmis.
- 4Nedideliame kepimo inde komponuoti: dėti truputį pomidorų padažo, tada sluoksnį baklažanų, vėl padažo, tada plėšytos mocarelos, tarkuoto parmezano, tada vėl – baklažanų, padažo, mocarelos, parmezano. Priklausomai nuo indo dydžio priklausys ir sluoksnių skaičius. Viršuje – parmezanas.
- 5Kepti 20 minučių 180 °C orkaitėje, kol tarkuotas sūris gražiai paruduoja.