Tiramisu su Limoncello žele

Ingredientai
Desertui reikės:
200 g “damų pirštelių“ sausainių
200 ml kavos
Limoncello žele
Maskarponės kremo
Maskarponės kremui reikės:
5 kiaušinių trynių
160 g cukraus
Kreminis maskarponės sūris (500 g)
5 kiaušinių baltymų
Limoncello žele reikės:
80 g cukraus
100 g Limoncello likerio
- 1Gaminant Limoncello žele, pradžioje užvirti citrinų tyrę su cukrumi. Nukėlus nuo kaitros supilti Limonello likerį, sudėti išbrinkintą želatiną ir maišyti, kol želatina gerai pasiskirstys. Skystį supilti į plokščią indą (kad greičiaus sustingtų) ir palikti šaldytuve, kol sustings.
- 2Kremui išplakti trynius su cukrumi. Plakant sudėti maskarponės kremą ir gerai išpurenti. Baltymus išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti, kad neprarastų purumo.
- 3Pasiruošti 200 ml plikytos ar tirpios kavos, į ją galima įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės. Desertą pradėti formuoti nuo maskarponės kremo, ant jo sudėlioti damų pirštelius, kad pilnai padengtų paviršių, ir juos gausiai apšlakstyti kava. Paberti šiek tiek kapoto juodojo šokolado. Dėti sluoksnį maskarponės kremo ir ant jo Limoncelllo žele (galima pjaustyti, dėti su šaukštu, pasmulkinti su šluotele). Užberti juodojo šokolado, dar šiek tiek kremo ir jau galima ragauti.