Tartaletė su obuoliais ir migdoliniu traškučiu

Ingredientai
Jums reikės:
Obuolių įdarui:
4 obuolių (Granny Smith)
5 didesnių braškių
4 šaukštų cukraus
1 šaukštelio sviesto
Migdoliniam traškučiui:
1 kiaušinio baltymo
1 šaukšto cukraus
150 g migdolų drožlių ar lazdelių
Kremui:
25 g baziliko
55 g cukraus pudros
- 1Obuolius nulupti, išimti sėklytes ir supjaustyti smulkiais kubeliais (0.5 cm). Į įkaitintą prikaistuvį supilti cukrų ir kaitinti, kol jis ištirps (nemaišyti). Geriausia cukrų supilti per du kartus. Jam ištirpus sudėti kambario temperatūros sviestą ir iškart suberti obuolius. Atsargiai maišyti, kol karamelė pasiskirstys. Užberti kelis lašelius vanilės ekstrakto ir palikti 10 min. troškintis ant vidutinės kaitros. Baigiant troškintis suberti kubeliais pjaustynas braškes. Įdarą sudėti į tartaletes ir palikti šaldytuve, kol atvės.
- 2Migdoliniam įdarui permaišyti baltymą su cukrumi, suberti migdolų lazdeles ar drožles ir plonu sluoksniu dėti į kepimo žiedus ar formeles (8 cm skersmens). Kepti 180°C temperatūroje 10 min. konvekciniu režimu.
- 3Bazilikus sudėti į grietinėlę, sublenderiuoti, uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve nakčiai, kad prisigertų baziliko skonio. Tuomet grietinėlę nukošti ir išplakti kartu su cukraus pudra ir maskarponės sūriu. Kremą sudėti į konditerinį maišelį ir ant tartalečių formuoti nemažus kauburėlius. Ant viršaus šiek tiek paspaudžiant dėti migdolinius traškučius. Pabarstyti cukraus pudra.