Saldėsis marshmallows

Ingredientai
Jums reikės:
80 g vandens
200 g cukraus
130 g invertinio cukraus
100 g skystos gliukozės
40 vandens
80 g invertinio cukraus
30 g liofilizuotų aviečių
Šokoladiniam gėrimui reikės:
400 g pieno
Žiupsnelio druskos
Ledukų
- 1Želatinos lakštus sudėti į vandenį ir palikti, kad išbrinktų.
- 2Prikaistuvyje užvirti grietinėlę su 40 g vandens, cukrumi, invertiniu cukrumi ir gliukozės sirupu ir šiek tiek pavirti. Į plakimo indą sudėti 80 g invertinio cukraus, trintas liofilizuotas avietes, išbrinkintą želatiną ir karštą masę. Plakti iki standžių, purių, tvirtų putų.
- 3Ant kepimo popieriaus dėti norimos formos konditerinį žiedą. Jei žiedo neturime, galima į norimą formą įtiesti kepimo popierių. Visą paviršių gausiai apiberti cukraus pudra. Supilti marshmallows masę ir išlyginti. Viršų vėl gausiai apiberti cukraus pudra, kad neišdžiūtų. Palikti nakčiai kambario temperatūroje.
- 4Prie marshmallows puikiai tiks šaltas šokoladinis gėrimas. Tereikia pašildyti pieną ir į jį sudėjus šokoladą maišyti, kol ištirps. Įberti žiupsnelį druskos. Gėrimą supilti į stiklines su ledukais.