Tartaletė su baltojo šokolado kremu

Ingredientai
Jums reikės:
Pakuotės saldžių sviestinių tartalečių
200 g šviežių aviečių
Trupiniams reikės:
100 g cukraus
100 g šalto sviesto
Pusės žaliosios citrinos tarkuotos žievelės
Baltojo šokolado plikytam kremui reikės:
200 g pieno
75 g cukraus
30 g kukurūzų krakmolo
5 kiaušinių trynių
70 g sviesto
5 g mėtų lapelių
-
1
Trupinių gaminimo eiga:
Visas žaliavas maišyti, kol susidarys trupiniai. - 2Trupinius sudėti į kepimo popieriumi padengtą skardą ir kepti 160°C temperatūroje apie 20 min.
-
3
Kremo gaminimo eiga:
Pieną užvirti su grietinėle. Cukrų sumaišyti su krakmolu ir permaišyti su kiaušinių tryniais. Bemaišant įpilti dalį karšto pieno su grietinėle ir maišyti iki vientisos masės. Grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti iki vidutinės kaitros ir virti, kol sutirštės. Nukėlus nuo kaitros, įdėti sviestą, baltajį šokoladą, smulkiai sukapotus mėtų lapelius, įpilti šlakelį vanilės ekstrakto ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. - 4Kremą supilti į žemą ir platų indą, uždengti maistine plėvele, kad liestųsi su kremo paviršiumi ir palikti šaldytuve, kol atvės ir sutvirtės.
-
5
Tartaletės formavimas:
Tartaletės dugną padengti plonu kremo sluoksniu, užberti trupinių sluoksnį ir viršų padengti kremu. Ant jo išdėlioti šviežias avietes. Užberti šiek tiek cukraus pudros ir užtarkuoti žaliosios citrinos žievelės.