Trapus pyragas su varškės įdaru

Ingredientai
Tešlai reikės:
260 g sviesto
260 g cukraus
½ šaukštelio druskos
2 kiaušinių
Varškės įdarui reikės:
125 g varškės
75 g cukraus
2 kiaušinių
10 g kukurūzų krakmolo
50 g razinų
- 1Sviestą išplakti su cukrumi. Suberti miltus, druską ir maišant po vieną įmušti kiaušinius. Baigti minkyti rankomis, kol tešla taps vientisa. Ją atskirti į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve sutvirtėti.
- 2Įdarui visas žaliavas, išskyrus razinas, su trintuvu sutrinti iki vientisos masės. Į gautą masę įmaišyti razinas.
- 3Formuoti pyraga reikia pradėti nuo tešlos. Abi dalis iškočioti vienodo storio lakštais. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Formos dugną ir šonus padengti tešla, supilti varškės masę. Forma neturi būti visiškai pilna. Ant viršaus uždėti tešlos lakštą, prispausti kraštus ir paviršiu patepti kiaušinio plakiniu.
- 4Kepti iki 155°C įkaitintoje orkaitėje 55 min.