Šventinė antiena su morkų tyre

Ingredientai
Jums reikės:
4 antienos krūtinėlių
5 didelių morkų
2 žvaigždinių anyžių
Kelių šakelių šviežių čiobrelių
500 ml pieno
1 daržovių sultinio kubelio
200 g smidrų
400 g mažų bulvyčių
Druskos
Pipirų
- 1Morkas nuskusti, susmulkinti, svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Į prikaistuvį įpilti alyvuogių aliejaus ir apkepti svogūnus bei morkas. Šiek tiek apkepus įdėti žvaigždinio anyžiaus ir čiobrelių, išmaišyti. Užpilti pienu, įdėti daržovių sultinio kubelį ir palikti ant vidutinės kaitros virti, kol pilnai suminkštės morkos. Tuomet ištraukti žvaigždinius anyžius, nukošti skystį ir pilnai sutrinti kokteilinėje ar virtuviniame kombaine, kad gautųsi tyrė.
- 2Įpjauti antienos krūtinėlės odelę, kad gautųsi smulkių kubelių raštas. Svarbu neįpjauti pačios mėsos, tik odelę. Dėti kepti į gerai įkaitintą keptuvę odele į apačią. Aliejaus į keptuvę pilti nereikia, riebalų pakankamai išsiskirs iš anties. Pagardinti druska ir pipirais. Kepti kelias minutes, kol odelė apskrus. Apversti, pagardinti druska ir pipirais ir dar pakepti 1 minutę.
- 3Dėti į skardą odele į viršų. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Jei jūsų orkaitė turi zondo termometrą, patariama kepti su juo, kol mėsa pasieks 52 laipsnių vidinę temperatūrą. Jei neturite zondinio termometro, kepkite apie 8 minutes. Ištraukus iš orkaitės ir uždengus folija bei rankšluostuku palikti 5 min. pailsėti.
- 4Smidrus apvirti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
- 5Mažas bulvytes iš anksto išvirti su lupena, pravėsusias laužti pusiau ir apkepti keptuvėje su likusiais nuo anties taukais. Pagardinti druska ir pipirais.
- 6Anties krūtinėlę supjaustyti 1 cm storio riekelėmis. Ir jau galima dėlioti patiekalą. Dėti bulves, šalia smidus, morkų tyre ir šalia jos – anties krūtinėlę.