Sūrio pyragas su citrininiu kremu ir japoniška žaliąja arbata mača

Ingredientai
Pyragui:
250 g avižinių sausainių
150 g sviesto
1 arb. š. druskos
180 g cukraus
3 kiaušinių
2 arb. š. žaliosios arbatos mačos miltelių
Kremui:
3 kiaušinių
180 g cukraus
60 g sviesto
30 g kukurūzų krakmolo
Papuošimui:
Šviežių uogų (braškių, šilauogių, aviečių)
- 1Išlydyti sviestą. Į elektrinį smulkintuvą sudėti laužytus sausainius, įberti druskos ir užpilti sviestu. Sumalti iki vientisos trupinių masės. Gautą masę sudėti į kepimo formą ir spaudžiant paviršių išlyginti iki lygaus pagrindo. Įdėti į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.
- 2Tada į elektrinį smulkintuvą įdėti kreminį sūrį, supilti grietinėlę, įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir japoniškos arbatos mačos miltelius. Viską suplakti iki vientisos masės ir ją supilti ant sustingusio sviestinio pagrindo. Kepti iki 110°C įkaitintoje orkaitėje 1,5 val.. Iškepusį atvėsinti.
- 3Kremui skirtus kiaušinius išplakti kartu su cukrumi ir kukurūzų krakmolu.
- 4Prikaistuvyje užvirti citrinų tyrę ir po truputį pilti ją į kiaušinių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti 1 arb. š. sviesto ir nuolat maišyti, kol kremo masė sutirštės. Nukelti nuo kaitros, sudėti likusį sviestą ir maišyti šluotele, kol jis ištirps. Tada supilti kremą į konditerinį maišelį ir palikti šaltai, kad atvėstų.
- 5Sūrio pyragą išimti iš kepimo formos ir konditerinio maišelio pagalba paviršių dekoruoti atvėsusiu citrininiu kremu. Ant kremo išdėlioti šviežias uogas bei pabarstyti netirpia cukraus pudra.