Sūrios karamelės pyragas „Snickers“

Ingredientai
Jums reikės:
Pyrago pagrindui:
150 g farino cukraus
60 g miltų
50 g sviesto
Karamelei:
100 g cukraus
50 g juodo šokolado
2 arb. š. druskos
100 g kepintų žemės riešutų be odelių
- 1Sumaišyti birius produktus: miltus, farino cukrų ir kepimo miltelius. Ištirpinti sviestą, suberti į jį šokoladą ir maišyti kol šokoladas ištirps. Nuolat maišant į šokolado masę iš lėto supilti kambario temperatūros kiaušinių masę. Tada suberti birius produktus ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tešlą supilti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
- 2Cukrų suberti į puodą ir pastatyti ant kaitros. Sukamaisiais judesiais judinti puodą, kol visas cukrus karamelizuosis. Tada supilti į jį užvirusią grietinėlę ir šluotelės pagalba gerai išmaišyti. Gautą masę užpilti ant šokolado ir maišyti, kol ištirps šokoladas. Įdėti du šaukštelius druskos ir išmaišyti. Suberti kepintus žemės riešutus be odelių ir vėl viską gerai išmaišyti. Gautą masę užpilti ant karšto iškepusio pyrago ir palikti nakčiai šaldytuve. Atšalusį išimti iš kepimo formos ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.