I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu


Ar dažnai nesirenkate vištienos krūtinėlės filė mėsos, nes ji gaunasi sausa ir be skonio? Na to daryti nebereikės, nes šio recepto pagalba pagaliau vištiena bus tikrai sultinga ir tolygiai iškepusi. Vos keletas „triukų“ bei minimalių pastangų ir jau mėgausitės ne tik labai skania vištienos krūtinėle, bet ir prie jos bei kitos mėsos patiekalų fantastiškai derančiu, aromatingu ir kupinu skonio perliniu kuskusu. Šis patiekalas puikiai tiks ne tik pietums ar vakarienei, bet net ir į pietų dėžutę.

Ingredientai


Vištienai reikės:

3 vnt. vištienos krūtinėlės filė
3 vnt. skiltelių česnako
Keletą šakelių šviežio rozmarino
1 vnt. citrinos
Žiupsnio druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų

Kuskusui reikės:

150 g perlinio kuskuso
Keleto šaukštų aliejaus (puikiai tiks aliejus nuo pomidorų)
Žiupsnelio druskos

Taip pat reikės:

1 valg. š. sviesto
  • 1Vištienos gabalėlius uždenkite maistine plėvele ir mušdami su mėsos muštuku suvienodinkite jos storį per visą ilgį.
  • 2Paruoškite vištienos marinatą. Į nedidelį dubenėlį susmulkinkite česnako skilteles, rozmariną, išspauskite citrinos sultis, įpilkite alyvuogių aliejų, įberkite žiupsnį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir viską išmaišykite.
  • 3Paruoštą marinatą supilkite ant išmuštų vištienos gabalėlių ir gerai įtrinkite.
  • 4Į įkaitintą keptuvę įpilkite keletą šaukštų aliejaus, suberkite perlinį kuskusą ir nuolat maišydami kepinkite 3-5 minutes, kol kruopos apskrus. Supilkite vištienos sultinį, sumažinkite kaitrą iki mažesnės nei vidutinė, uždenkite ir palikite virti apie 10 minučių. Dar neišgaravus visam skysčiui, sudėkite pomidoriukus, juos šiek tiek patraiškykite, leiskite skysčiui užvirti ir uždengus nukelkite į šoną, kad pabaigtų brinkti.
  • 5Kitą keptuvę stipriai įkaitinkite su šiek tiek aliejaus (vėl gi puikiai tiks aliejus nuo pomidorų) ir dėkite kepti marinuotą vištieną. Kepkite abi puses po vieną minutę, tada įdėkite šaukštą sviesto, nukelkite nuo kaitros, ir palikite kelioms minutėms, kad baigtų kepti gerai įkaitusioje keptuvėje.
  • 6Vištienai iškepus leiskite jai „pailsėti“ kelias minutes ir tada patiekite kartu su aromatingu kuskusu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis