Submarinai su mėsos kukuliais

Ingredientai
Jums reikės:
0,5 - 0,7 kg maltos jautienos
4 submarinų bandelių
1 didesnio svogūno
2-3 skiltelių česnako
Nedidelės skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
100 ml tamsaus alaus
Druskos
Pipirų
Prieskonių maltai mėsai
1 arb. š. cukraus
Džiovinto rozmarino
Džiovinto baziliko
Džiovinto raudonėlio
Sultenių
Tarkuoto fermentinio sūrio
- 1Į maltą jautieną įberti druskos, pipirų, žiupsnelį raudonėlių, maltos mėsos prieskonių, 0,5 smulkiai pjaustyto svogūno ir smulkintą česnaką. Viską gerai išmaišyti ir formuoti norimo dydžio kamuoliukus. Sudėti į kepimo skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje bent 30 minučių. Kukuliai turi šiek tiek apskrusti.
- 2Kol kepa kukuliai, pasiruošiame padažą. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepti smulkintą likusį svogūną. Įberti šaukštą miltų ir maišyti, kol pilnai apsivels. Supilti alų, išmaišyti ir pakepinti, kol alus šiek tiek nugaruos ir sutirštės. Į keptuvę įdėti kelis lapelius šviežio baziliko ir šakelę rozmarino (ją vėliau reikės ištraukti). Galiausiai supilti smulkintus konservuotus pomidorus, įberti šaukštelį cukraus ir dar šiek tiek patroškinti.
- 3Į padažą sudėti iškepusius kukulius ir patroškinti dar 5 minutes, kad įsigertų skonių.
- 4Submarino bandeles įpjauti išilgai, dėti sultenių, ant jų kukulius su padažu ir užberti sūrio.
- 5Trumpai įdėti į įkaitusią orkaitę , kad išsilydytų sūris ir sušiltų bandelė. Pakaks 2-3 minučių.