Štrudelis su lašiša

Ingredientai
Jums reikės
Sluoksniuotos bemielės tešlos
500 g lašišos file
100 g rūkytos lašišos
1 šalotinio svogūno
Šakelės krapų
Šakelės čiobrelių
100 ml brendžio
80 g parmezano sūrio
1 kiaušinio
1 kiaušinio trynio
30 g sviesto
Persilade prieskonių
Druskos
Pipirų
- 1Iš lašišos išimti kaulus ir atskirti nuo odos. Supjaustyti smulkiais kubeliais. Susmulkinti svogūną ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje su sviestu. Suberti lašišą, šiek tiek apkepti, užpilti brendžio ir baigti kepti.
- 2Į indą dėti tarkuotą parmezaną, rikotą, susmulkintą rūkytą lašišą, čiobrelio lapelius, smulkintus krapus, kiaušinį ir kiaušinio trynį. Viką gerai išmaišyti. Supilti keptą lašišą ir dar permaišyti. Įberti Persilade prieskonius.
- 3Paruoštą įdarą dėti ant sluoksniuotos tešlos ir jį išlyginti per visą paviršių, paliekant tuščius kraštus apie 3 cm. Visus kraštus patepti kiaušinio baltymu. Suvynioti vyniotinį. Užspausti kraštus. Sujungimo vieta turi būti apačioje. Visą paviršių aptepti kiaušinio baltymu.
- 4Kepti 180 °C temperatūroje, režimas viršus ir apačia arba 160 °C konvekciniu režimu apie 35 min.