1Nuskusti saldžiąsias bulves ir burokėlius. Supjaustyti labai plonomis riekelėmis. Geriausia naudoti specialią tarką. Išdėlioti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Traškučiai iškeps geriausiai, jei riekelės nesilies viena su kita. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti druskos, pipirų ir Persilade prieskonių. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. konvekciniu režimu. Kepant stebėkite daržoves ir, jei reikia, laiką ilginkite. Jei orkaitėje yra džiovinimo programa, galite naudoti ją.
2Stintas nuplauti ir išvalyti. Į miltus įberti šiek tiek sezamo sėklų, druskos, išmaišyti ir šiame mišinyje apvolioti stintas. Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus ir taps auksinės spalvos. Ištraukus dėti ant vienkartinių rankšluosčių, kad sugertų perteklinį aliejų.
Skanaus!
Panašūs receptai
Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis
Autorius: Gediminas Endriukaitis
Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola
Autorius: Gediminas Endriukaitis
Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu
Autorius: Gediminas Endriukaitis
Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu
Autorius: Gediminas Endriukaitis
Kremiška žuvienė su lašiša
Autorius: Gediminas Endriukaitis
Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Autorius: Gediminas Endriukaitis
Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Autorius: Gediminas Endriukaitis
Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis
Autorius: Gediminas Endriukaitis
Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu
Autorius: Gediminas Endriukaitis
Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu
Autorius: Gediminas Endriukaitis
Sumuštiniai su jautienos kukuliais
Autorius: Gediminas Endriukaitis
Kubietiškas sumuštinis
Autorius: Gediminas Endriukaitis
Gilioji Čikagos stiliaus pica
Autorius: Gediminas Endriukaitis
Keto užkandžiai su naminiu majonezu
Autorius: Gediminas Endriukaitis
Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis
Autorius: Gediminas Endriukaitis
Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu