I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Šokoladinis sūrio tortas


Kas gali būti geriau už šokoladinį pyragą? Šokoladinis sūrio tortas. Sodrus šokoladas, traškūs kakavos gabaliukai ir švelnus kreminis sūris – tobula skonių ir tekstūrų kombinacija kiekvienam šokolado mėgėjui. Tai ne tik puikaus, turtingo skonio desertas, bet ir puošmena bet kokiam šventiniam stalui. Nors šiek tiek kantrybės gaminat šį nuostabų desertą prireiks, rezultatai pranoks visus lūkesčius. Tikrai verta išbandyti.

Ingredientai


Jums reikės:

100 g šokoladinių sausainių
30 g kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus
30 g Muskavado cukraus
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių

Šokoladinei glazūrai reikės:

30 g neutralaus skonio augalinio aliejaus
Šiek tiek skaldytų kakavos pupelių (pasirinktinai)
  • 1Paruoškite pyrago pagrindą. Šokoladinius sausainius ir kambario temperatūros sviestą sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite viską iki trupinių. Į kepimo formą įklokite kepimo popierių, supilkite sausainių trupinius ir tolygiai juos paskirstykite. Plokščios stiklinės pagalba gerai suspauskite pyrago pagrindą ir padėkite į šaldytuvą, kad apstingtų.
  • 2Paruoškite pyrago masę. Į plakiklio indą sudėkite kreminį sūrį, suberkite paprastą ir Muskavado cukrų. Gerai išmaišykite iki vientisos masės be gumuliukų. Tada suberkite išsijotą kakavą, išmaišykite ir sudėkite kiaušinius. Viską dar kartą išmaišykite, bet neperplakite.
  • 3Kartųjį šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir į dar šiltą supilkite grietinėlę. Gerai išmaišykite ir supilkite į sūrio kremo masę ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • 4Paruoštą sūrio pyrago masę sudėkite ant atvėsusio sausainių pagrindo ir tolygiai išlyginkite. Kepimo formą su pyrago mase įdėkite į vandens vonelę ir dėkite kepti į iki 150 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija. Kepkite apie 1 valandą.
  • 5Iškepusį sūrio pyragą pirmiausia atvėsinkite kambario temperatūroje, po to mažiausiai 4 valandom įdėkite į šaldytuvą, kad pilnai atvėstų ir tik tada išimkite iš kepimo formos.
  • 6Paruoškite šokoladinę glazūrą. Į indelį su ištirpintu juoduoju šokoladu supilkite aliejų, sudėkite lazdyno riešutų pastą, suberkite skaldytas kakavos pupeles ir gerai išmaišykite. Paruošta glazūra padenkite visą sūrio pyragą ir padėkite jį į šaldytuvą, kad glazūra sustingtų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis