Šokoladinės tartaletės su pasiflorų karamelės įdaru

Ingredientai
Jums reikės:
Įdarui:
230 g cukraus
160 g sviesto
100 g skrudintų smulkintų pekano riešutų
Papuošimui:
300 g grietinėlės
2 arb. š. cukraus
1 skardinės konservuotų persikų puselių
- 1Į prikaistuvį po truputį įberti cukraus ir kaitinti. Sukamaisiais judesiais judinti prikaistuvį ir lydyti cukrų. Kai dalis įberto cukraus išsilydo, įberti dar šiek tiek. Svarbu nemaišyti cukraus jokiu įrankiu, nes gali sušokti. Kartoti veiksmus, kol subersite visą cukrų ir jis pilnai ištirps.
- 2Kitame prikaistuvyje užvirti pasiflorų tyrę ir ją iš lėto supilti į ištirpusio cukraus masę bei nuolat maišyti iki vientisos masės. Po gabaliuką dėti sviestą ir nesustoti maišyti, kol jis pilnai ištirps. Tada sudėti maskarponės sūrį ir vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės (galima pasinaudoti elektriniu smulkintuvu, kad gautųsi tolygi masė).
- 3Į kiekvieną tartaletę įdėti po žiupsnelį riešutų ir užpildyti iki viršaus pasiflorų karamelės mase. Įdėti į šaldytuvą keletui valandų, kad įdaras pilnai sustingtų.
- 4Tartaletėms sustingus, išplakti grietinėlę su cukrumi iki standžių putų ir sudėti ją į konditerinį maišelį su karpytu antgaliu.
- 5Ant kiekvienos tartaletės paviršiaus išdėlioti po persiko puselę ir kraštus aplink ją dekoruoti plakta grietinėle.