Šokoladiniai apelsinų cukatai

- 1Paprastas variantas: išlydyti šokoladą inde, įmerktame į karštą vandenį. Apelsinų cukatus pamerkti porai sekundžių į išlyditą šokoladą ir padėti ant lėkštės (padėkliuko), aptiestos kepimo popieriumi. Leisti šokoladui sustingti.
- 2Profesionalesnis variantas: ištemperuoti šokoladą, kad kakavos sviestas kristalizuotųsi ir sustingusi šokolado plytelė būtų kieta, traški bei blizganti. Įberti keletą šokolado tablečių į stiklinį ar plastikinį indą, tinkantį mikrobangų krosnelėms. Įdėti indą į mikrobangų krosnelę ir ištirpdyti šokolado tabletes nustačius 800-1000 W rėžimą. Išimti indą iš mikrobangų krosnelės kas 15-20 sekundžių ir gerai pamaišyti, kad tolygiai pasiskirstytų tirpstančių šokolado tablečių temperatūra ir nepradėtų svilti. Kartoti šią procedūrą iki šokolado tabletės beveik ištirps, tačiau keletas mažų šokolado gabalėlių dar turi matytis inde. Tada gerai išmaišyti iki vientisos tirštos masės. Apelsinų cukatus pamerkti porai sekundžių į išlyditą šokoladą ir padėti ant lėkštės (padėkliuko), aptiestos kepimo popieriumi. Leisti šokoladui sustingti.
- 3Tai puikus būdas pradžiuginti artimuosius skaniais šventiniais užkandžiais.