Sluoksniuotos tešlos užkandžiai su sūrio lazdelėmis

Ingredientai
Jums reikės:
500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
4 riekelės vytinto kumpio
16 griežinėlių mėgstamos dešros (saliamio ir čioriso)
12 sūrio lazdelių
1 kiaušinio
Prieskonių: persilado
Žiupsnelio miltų
- 1Ant darbastalio pabarstyti miltų ir patiesti 6 mažuosius sluoksniuotos tešlos stačiakampius. Perpjauti juos per pusę skersai. Ant keturių puselių uždėti po kumpio riekelę, ant kitų keturių puselių uždėti po 4 griežinėlius mėgstamos dešros, ant likusių puselių uždėti turimų konservuotų daržovių. Sūrio lazdeles negausiai apvolioti persilado prieskoniuose. Vieną tešlos kraštą išilgai patepti kiaušinio plakiniu ir susukti ritinėlį bei užspausti, kad kitas tešlos kraštas priliptų prie kiaušinio plakinio. Ritinėlių viršuje skersai peiliu padaryti negilias įpjovas ir ištepti paviršių kiaušinio plakiniu. Galima supjaustyti ritinėlius 3-4 cm storio gabaliukais prieš kepimą arba po jo. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai apskrus.