Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais

Ingredientai
Jums reikės:
500 g vištienos šlaunelių mėsos be odos
600 g sluoksniuotos bemielės tešlos
150 g nedidelių pievagrybių
1 poro
0,5 l vandens
1 bio sultinio kubelio
50 ml balto sauso vyno
25 g sviesto
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio pipirų
- 1Užvirti puode vandenį ir ištirpinti jame sultinio kubelį.
- 2Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti į keturias dalis. Porą gerai nuplauti ir supjaustyti siaurais pusžiedžiais. Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais.
- 3Aukštoje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti porus. Kai jie suminkštėja, suberti pievagrybius, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada supilti baltą vyną, išmaišyti ir sudėti vištieną. Viską gerai apkepinti. Sumažinti kaitrą ir palikti troškintis.
- 4Prikaistuvyje išlydyti sviestą, suberti miltus ir šluotele nuolat sparčiai maišyti iki vientisos masės. Tada po truputį supilti sultinį ir nuolat maišyti iki vientiso padažo. Išjungti kaitrą ir supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti ir supilti į vištienos ir pievagrybių keptuvę. Permaišyti ir patroškinti 2-3 minutes.
- 5Kepimo formą ištepti sviestu ir tešla iškloti dugną bei sieneles. Supilti troškinį į vidų ir viršų uždengti tešla. Sandariai sujungti ir užspausti tešlos kraštelius. Pyrago paviršių ištepti plaktu kiaušiniu.
- 6Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.