I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Sluoksniuotos tešlos pyragas su artišokais


Ingredientai


Jums reikės:

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (2 lakštų)
1 kiaušinio (tešlos aptepimui)
100 g tarkuoto mocarelos sūrio
1 kiaušinio
Šakelės šviežio rozmarino
Žiupsnelio čili pipirų dribsnių
Keletos kaparėlių
Keletos parmezano sūrio drožlių
1 citrinos žievelės
  • 1Vieno sluoksniuotos tešlos lakšto kraštus (apie 1 cm) patepkite kiaušinio plakiniu ir ant jų užklijuokite maždaug 1 cm storio juosteles išpjautas iš kito tešlos lakšto. Turite gauti lakštą su „rėmeliu“, tai bus jūsų pyrago pagrindas. Kad pyragui kepant pagrindas „rėmelio“ viduje tolygiai pakiltų, subadykite jį šakute.
  • 2Į dubenį sudėkite tarkuotą mocarelos sūrį, kreminį ožkų pieno sūrį, kiaušinį, susmulkintą šviežią rozmariną ir gerai viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
  • 3Gautą sūrių masę tolygiai paskleiskite ant paruošto pyrago pagrindo, rėmelio viduje. Ant viršaus tolygiai, per visą pyrago plotą, išdėliokite ketvirčiais pjaustytus artišokų gabalėlius. Apibarstykite čili pipirų dribsniais ir konservuotais kaparėliais.
  • 4Pyrago kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija maždaug 20 minučių, kol tešla gražiai apskrus ir padas sutvirtės.
  • 5Ant iškepusio pyrago užtarkuokite keletą parmezano sūrio drožlių ir truputį citrinos žievelės.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis