Sluoksniuotos tešlos pyragas su artišokais

Ingredientai
Jums reikės:
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (2 lakštų)
1 kiaušinio (tešlos aptepimui)
100 g tarkuoto mocarelos sūrio
1 kiaušinio
Šakelės šviežio rozmarino
Žiupsnelio čili pipirų dribsnių
Keletos kaparėlių
Keletos parmezano sūrio drožlių
1 citrinos žievelės
- 1Vieno sluoksniuotos tešlos lakšto kraštus (apie 1 cm) patepkite kiaušinio plakiniu ir ant jų užklijuokite maždaug 1 cm storio juosteles išpjautas iš kito tešlos lakšto. Turite gauti lakštą su „rėmeliu“, tai bus jūsų pyrago pagrindas. Kad pyragui kepant pagrindas „rėmelio“ viduje tolygiai pakiltų, subadykite jį šakute.
- 2Į dubenį sudėkite tarkuotą mocarelos sūrį, kreminį ožkų pieno sūrį, kiaušinį, susmulkintą šviežią rozmariną ir gerai viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
- 3Gautą sūrių masę tolygiai paskleiskite ant paruošto pyrago pagrindo, rėmelio viduje. Ant viršaus tolygiai, per visą pyrago plotą, išdėliokite ketvirčiais pjaustytus artišokų gabalėlius. Apibarstykite čili pipirų dribsniais ir konservuotais kaparėliais.
- 4Pyrago kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija maždaug 20 minučių, kol tešla gražiai apskrus ir padas sutvirtės.
- 5Ant iškepusio pyrago užtarkuokite keletą parmezano sūrio drožlių ir truputį citrinos žievelės.