Sausainiai su šokolado gabaliukais

Ingredientai
Jums reikės:
150 g sviesto
120 g rudojo cukraus
50 g balto cukraus
1 kiaušinio
1 kiaušinio trynio
0.5 arb. š. sodos
50 g kietos karamelės saldainių (pvz. DAIM karamelinis batonėlis)
50 g džiovintų spanguolių
- 1Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Jį išplakti su baltuoju ir ruduoju cukrumi, kol masė taps puri. Įmuštį kiaušinį ir kiaušinio trynį ir plakti iki kreminės konsistencijos. Miltus sumaišyti su soda ir atsargiai sujungti su gauta mase. Masė turi tapti vientisa. Tešlą atskirti į dvi lygias dalis.
- 2Į vieną tešlos dalį įmaišyti pienišką šokoladą su smulkintu karameliniu batonėliu, o į kitą – baltą šokoladą su smulkintomis džiovintomis spanguolėmis. Formuoti norimo dydžio rutuliukus (nespausti), dėti ant skardos su kepimo popieriumi paliekant tarpus, nes kepant jie išsipučia.
- 3Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 17-20 min.