I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais


Grybais kvepiantis, vaikystę primenantis, labai aromatingas vištienos troškinys tikrai tiks ir patiks visai šeimai. Tai maistas, kuris sušildo ir užpildo jaukumu. O kad būtų dar ypatingiau – kartu su troškiniu pagaminkite ir sviestinius pyragėlius, kurie iškepę troškinyje, prisigers fantastiško aromato ir suteiks papildomo skonio bei tekstūros. Iš ties labai rudeniškas patiekalas, kuris labai tiks šaltiems vakarams su šeima ar artimaisiais.

Ingredientai


Sviestiniams pyragėliams reikės:

20 g kepimo miltelių
2 arb. š. druskos
120 g labai šalto sviesto
220 g grietinės

Troškiniui reikės:

1 vnt. morkos
1 vnt. saliero stiebo
1 vnt. svogūno
Nedidelio gabalėlio sviesto
3-4 vnt. skiltelių česnako
3 vnt. virtos vištienos krūtinėlės (500g nevirtos)
1 stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių
300 g voveraičių ar kitų mėgstamų grybų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

Taip pat reikės:

1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio plakinio
  • 1Paruoškite tešlą pyragėliams. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per „burokinę“ tarką sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Tuomet į mišinį supilkite grietinę ir tešlos kapoklės arba peilio pagalba kapodami išmaišykite tešlą. Rankomis iš tešlos suformuokite storą stačiakampį ir perskirkite jį į tris dalis. Uždėkite jas vieną ant kitos ir suspauskite suformuodami vientisą stačiakampį, maždaug 2-3 cm storio. Taip paruoštą tešlą padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad gerai atvėstų.
  • 2Paruoškite troškinį. Morką, salierą ir svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais ir apkepinkite svieste kol daržovės suminkštės, o svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite traiškytą česnaką ir maišydami kepkite dar 1 minutę. Suberkite miltus ir nuolat maišydami kepinkite apie 1 minutę ir tuomet per kelis kartus, vis pamaišant supilkite sultinį. Viską gerai išmaišius sudėkite smulkintą vištieną, žirnelius ir grybus, išmaišykite ir palikite pasitroškinti apie 10 minučių, kol sultinys šiek tiek nugaruos ir padažas patirštės. Tada supilkite grietinėlę, įberkite žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų ir išjunkite kaitrą.
  • 3Iš atšalusios tešlos išspauskite pyragėlius ir dėkite tiesiai į troškinį panardinant iki pusės ar net šiek tiek daugiau. Pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu ir taip paruoštą troškinį su pyragėliais dėkite kepti į iki 220 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 15 minučių.
  • 4Troškinį patiekite kartu su pyragėliais.
  • 5Patarimas. Detaliau, kaip pagaminti tešlą sviestiniams pyragėliams galite rasti GARDU GARDU Youtube kanale.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis