Rožiniai „Macarons“ sausainiai

Ingredientai
Norintiems namuose sukurti prancūzišką romantiką, nepakenks žvakių šviesoje patiekti Lietuvoje jau spėjusius išpopuliarėti „Macarons“ sausainius. Skamba sudėtingai? O jūs pabandykite!
Šiam desertui pagaminti reikės:
330 g cukraus
300 g cukraus pudros
75 g vandens
- 1110 g kiaušinių baltymų sumaišykite su dažais ir 30 g cukraus ir viską išplakite iki standžių putų. Iš 300 g cukraus ir vandens išvirkite sirupą. Jis turi būti 115°C temperatūros. Paruoštą sirupą lėtai įmaišykite į plakamus baltymus ir viską kartu plakite, kol masė atvės. Tuomet persijokite cukraus pudrą. Sumaišykite ją su migdolų miltais ir 110 g kiaušinių baltymų. Į gautą masę įmaišykite prieš tai išplaktą morengą (kiaušinio baltymus) ir maišykite, kol nauja masė ims „plaukti“.
- 2Tuomet ant silikoninio kilimėlio formuokite norimos formos sausainėlius ir kepkite juos 150 °C temperatūroje apie 12–14 min.