Romantikos karaliai „Morengai“

Ingredientai
Saldžius ir lengvus prancūziškus morengus siųskite savo artimiesiems it oro bučinius. Tirpstantis burnoje skanėstas pradžiugins ir smaližius, ir desertų gurmanus. Jums tikrai pavyks!
Kruopščiai suruoškite šiuos produktus:
330 g cukraus
75 g vandens
- 1Kiaušinių baltymus sumaišykite su 30 g cukraus ir viską gerai išplakite. Iš likusio 300 g cukraus bei vandens išvirkite sirupą. Jis turi būti 115 °C temperatūros. Tuomet sirupą lėtai pilkite ant plaktų baltymų ir viską kartu plakite, kol masė atvės. Skardoje formuokite būsimus morengus ir džiovinkite juos 100 °C temperatūroje 25–30 min.
- 2Na ir maloniausia dalis – morengų tirpimas burnoje!