Risotto su moliūgais

Ingredientai
Jums reikės:
300 g „Carnaroli“ ryžių
600 g moliūgų
1 vidutinio dydžio svogūno
1,5 l vandens
2 kubelių daržovių sultinio
80 g parmezano sūrio
60 g baltojo vyno
50 g sviesto
Kelių šviežio baziliko lapelių
Juodųjų pipirų
Druskos
- 1Risotto gamybą reikia pradėti nuo sultinio – į verdantį vandenį įdėti sultinio kubelius, išmaišyti ir palikti.
- 2Moliūgą nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Taip pat smulkiai supjaustyti svogūną.
- 3Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti svogūną. Tuomet sudėti moliūgą ir dar šiek tiek pakepinti. Supilti ryžius ir kepti, kol jie taps beveik skaidrūs (viduryje dar matoma balta širdelė). Tuomet supilti vyną. Po dviejų minučių pradėti pilti verdantį sultinį. Pradžiai įpilti du samčius. Risotto virti ant vidutinės kaitros pastoviai maišant. Nugaravus skysčiui po truputį dapilinėti sultinį. Tai užtruks apie 15-20 min.
- 4Kai ryžiai suminkštėja ir tampa apvalūs, įdėti sviestą, tarkuotą parmezano sūrį ir permaišyti. Įpilti šlakelį Saporoso balzaminio acto ir įdėti kelis baziliko lapelius.
- 5Serviruoti lėkštėje. Risottą paskleisti joje plonu sluoksniu. Pagardinti Saporoso balsaminiu actu, druska ir pipirais.