I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto


Purūs it debesėliai, burnoje tirpstantys rikotos virtinukai gnudi – puikus pasirinkimas visai šeimai, net ir patiems mažiausiems. Receptas labai paprastas, tik reikalaujantis šiek tiek kantrybės, nes virtinukai turi pastovėti per naktį, kad apstingtų ir verdant neiširtų. Nors šie kukuliai labai skanūs ir vieni, tačiau labai rekomenduojame sugaišti dar kelias minutes laiko ir pasigaminti tikrai fantastiško skonio raudonąjį pesto. Nuostabios tekstūros raudonasis pesto gaminamas iš pusiau džiovintų pomidorų, todėl yra išskirtinės konsistencijos ir puikiai tinka prie šilkinių rikotos virtinukų. Išmėginkite, tikrai verta.  

Ingredientai


Raudonajam pesto reikės:

200 g saulėje džiovintų pomidorų
50 g kedrinių pinijų
30 g tarkuoto parmezano sūrio
1-2 vnt. skiltelių česnakų
~10 vnt. šviežių baziliko lapelių

Rikotos virtinukams reikės:

250 g rikotos
30 g tarkuoto parmezano sūrio
Šiek tiek šviežiai tarkuoto muskato riešuto
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių

Taip pat reikės:

Šiek tiek tarkuoto parmezano patiekimui
Šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus su trumais (pasirinktinai)
  • 1Paruoškite raudonąjį pesto. Į trintuvo indą sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, kedrines pinijas, suberkite tarkuotą parmezano sūrį, sudėkite pasmulkintas česnako skilteles, baziliko lapelius ir viską susmulkinkite. Jei trinant pesto matote, kad konsistencija yra per tiršta, įpilkite porą šaukštų aliejaus likusio nuo saulėje džiovintų pomidorų.
  • 2Paruoškite rikotos virtinukus. Rikotą išimkite iš pakuotės ir maždaug 30 minučių padėkite ant popierinio rankšluosčio kad susigertų perteklinis skystis. Tuomet rikotą sudėkite į dubenėlį, suberkite tarkuotą parmezano sūrį, įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto, įdėkite kiaušinį, prieš tai palaikę jį ant sietelio, kad taip pat nuvarvėtų perteklinis skystis. Viską gerai išmaišykite. Įdėkite arbatinį šaukštelį išsijotų miltų ir vėl gerai išmaišykite.
  • 3Skardelę ar lėkštę tinkamą dėti į šaldytuvą gausiai pabarstykite semolina miltais. Jei neturite semolina miltų, juos pakeisti galite manų kruopomis ar kukurūzų rupesniais miltais. Ledų kaušelio ar šaukšto pagalba formuokite vienodo dydžio kamuoliukus ir dėkite ant skardos. Suformuotus kukuliukus gausiai apibarstykite miltais ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
  • 4Suformuotus ir atšalusius rikotos virtinukus dėkite virti į pasūdytą verdantį vandenį ir išgriebkite vos tik iškils į paviršių.
  • 5Išvirusius rikotos virtinukus patiekite su raudonuoju pesto padažu ir šiek tiek parmezano sūrio.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis