Pyragas su midijomis

Ingredientai
Jums reikės:
500 g midijų
500 g bulvių (3 nemažų)
1 skiltelės česnako
25 g petražolių
100 g balto vyno
500 g vandens
Čili pipirų prieskonių
1 daržovių sultinio kubelio
Druskos
Pipirų
50 g tarkuoto parmezano sūrio
50 g džiuvėsėlių
- 1Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi įdėti česnako skiltelę ir žiupsnelį čili prieskonių. Apkepinti ir supilti išvalytas midijas su kiautu. Troškinti, kol jos pilnai atsidarys. Tuomet užpilti balto vyno, suberti smulkintas petražoles bei šiek tiek pipirų. Patroškinti kelias minutes. Permaišyti ir išjungti kaitrą.
- 2Į užvirusį vandenį įdėti daržovių sultinio kubelį. 2 samtelius paruošto sultinio užpilti ant midijų, kad įsigertų daugiau skonio.
- 3Nuvalytas bulves supjaustyti pakankamai plonomis skiltelėmis.
- 4Į kepimo formą įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus. Juo ištepti visą formos vidų. Ant dugno vienu sluoksniu išdėlioti bulves. Užberti šiek tiek smulkintų petražolių bei pusę kiekio ryžių. Dėti midijas, kad pilnai padengtų paviršių. Užberti likusią ryžių dalį. Užpilti nuo midijų likusį skystį, kad pilnai apsemtų. Užberti parmezano sūriu. Likusias petražoles sumaišyti su džiuvėsėliais ir užberti ant midijų, kad pilnai jas padengtų. Jei trūksta skysčio, įpilkite sultinio.
- 5Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje valandą laiko.