Pyragaitis su plėšytos kiaulienos ir karamelizuotų svogūnų įdaru
Ingredientai
Kapotai tešlai reikės:
160 g labai šalto sviesto
110 g grietinės
1 kiaušinio trynio
1 šaukštelio acto
Įdarui reikės:
Šviežio čiobrelio šakelės
- 1Ant tvirtos ir didelės pjaustymo lentos suberkite miltus ir kubeliais pjaustytą labai šaltą sviestą. Šiek tiek permaišykite, kad sviestas apsiveltų miltais, ir dideliu peiliu kapokite, kol gausis smulkūs trupiniai. Sustumkite į kauburėlį ir viduryje padarykite duobutę. Į ją supilkite sumaišytus kiaušinio trynį su grietine bei actu ir minkykite (apie 20-30 sekundžių), kol visi trupiniai sulips į vieną gabalą. Iki vientisos masės maišyti nereikia. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir mažiausiai valandai palikite šaldytuve.
- 2Atvėsintą tešlą iškočiokite maždaug iki 3 mm storio. Tam, kad tešla neliptų prie paviršiaus ir kočėlo, pabarstykite miltais. Išspauskite ar išpjaukite didesnį apskritimą ir juo išklokite kepimo formelę, kad dar liktų apie 1,5 cm išlindusios tešlos. Taip pat išspauskite ar išpjaukite mažesnį apskritimą, kuriuo reikės uždengti viršų. Mažesnio apskritimo viduryje dar padarykite mažą skylutę, kad per ją išeitų garai. Pasiruoškite tiek apskritimų, kiek kepsite pyragėlių.
- 3Įdarui paruošti keptuvėje pašildykite kiaulieną, ją suplėšykite ir sumaišykite su karamelizuotais svogūnais. Pagardinkite šakele čiobrelio.
- 4Įdarą dėkite į tešla įklotą formą, užpildykite maždaug 3/4 formos. Uždenkite mažesniu tešlos gabalėliu, šonus užspauskite ar užlankstykite. Aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, su vėjelio funkcija, 25-30 minučių.vvv