Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu
Jauki, soti ir šiek tiek primenanti vasarą, lengvai pagaminama pomidorinė sriuba. Puikus patiekalas, kai šviežių pomidorų sezonas pasibaigęs, bet vis dar norisi mėgautis jų skoniu. Žinoma, niekas neprilygs sriubai gamintai iš šviežių, sezono metu prinokusių pomidorų, tačiau žinant keletą “triukų“, galima gauti tikrai labai gardų patiekalą. O, kad būtų dar sočiau ir ypatingiau, rekomenduojame prie sriubos pasigaminti koldūniukų su sūrio įdaru. Galbūt tai atrodo keista kombinacija, bet garantuojame visi skoniai puikiai dera tarpusavyje ir pabandžius šį patiekalą, norėsite jį kartoti dar ne kartą.
Ingredientai
Sriubai jums reikės:
2 vnt. didelių šalotinių svogūnų
6 vnt. skiltelių česnako
2 valg. š. pomidorų pastos
800 g pomidorų padažo su kietuoju sūriu
Koldūniukams reikės:
420 g mocarelos sūrio
100 g rikotos sūrio
2 valg. šaukštų kokybiško pesto padažo
200 g paruoštos naudojimui tešlos Wonton
Užpilui reikės:
1 valg. š. kokybiško pesto padažo
Taip pat reikės:
Šiek tiek kedrinių pinijų ar skrebučių
- 1Svogūnus susmulkinkite ir dėkite kepinti į įkaitintą puodą su aliejumi. Taip pat sudėkite nesmulkintas česanko skilteles ir viską kepinkite tol, kol svogūnai suminkštės ir pradės karamelizuotis. Sudėkite pomidorų pastą, dar šiek tiek pakepinkite ir supilkite pomidorų padažą kartu su vištienos sultiniu. Viską išmaišykite, uždenkite, sumažinkite kaitrą iki mažesnės nei vidutinė ir leiskite pasitroškinti apie 20 minučių. Išvirusią sriubą trintuvo pagalba sutrinkite iki vientisos, kreminės tekstūros.
- 2Paruoškite įdarą. Mocarelą suplėšykite ir šakutės pagalba sutrinkite. Sudėkite rikotą, pesto padažą ir viską gerai išmaišykite.
- 3Į tešlos lakštų vidurį dėkite po šaukštelį įdaro ir tešlos kraštelius suvilgę vandeniu užsukite, kad verdant įdaras neišbėgtų. Taip suformuokite visus koldūniukus.
- 4Kepimo skardą su skilutėmis patepkite su aliejumi ir ant jos išdėliokite paruoštus koldūniukus. Virkite iki 100 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su garų funkcija ar garų puode apie 7 minutes.
- 5Paruoškite užpilą. Pesto padažą sumaišykite su kokybišku alyvuogių aliejumi.
- 6Pomidorinę sriubą patiekite dubenyje kartu su garuose virtais koldūniukais ir aplaistykite pesto užpilu, užbarstykite kedrinių pinijų ar skrebučių.