Pomidorinė sriuba su kokosų pienu

Ingredientai
Jums reikės:
5 vnt. vidutinio dydžio pomidorų
3 česnako skiltelių
2 svogūnų
Šviežio baziliko
Šviežio rozmarino
Šviežio čiobrelio
MAGGI vištienos sultinio
1 skardinės kokosų pieno;
1 vnt. ciabatta
Druskos ir pipirų
- 1Pomidorus supjaustyti stambiais gabalėliais. Česnako skilteles nulupti ir paspausti su peiliu, kad geriau išsiskirtų sultys. Svogūną supjaustyti taip pat stambiai. Vską sudėti į kepimo skardą, pašlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska, pipirais ir uždėti kelias šakeles šviežio čiobrelio. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min., kol pomidorai suminkštės.
- 2Kol pomidorai kepa, galima pasiruošti duonelę.Cibatta duoną supjaustyti riekelėmis ir sudėti į skardą. Nulupti kelias česnako skilteles, jas paspausti peiliu ir patrinti duonos riekeles, taip pat apiberti rozmarino lapeliais. Prieš pat kepimą apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti 180°C temperatūroje 5-7 min.
- 3Užvirti 0,5 l vandens ir įmesti MAGGI vištienos sultinio kubelį, maišyti, kol ištirps. Į atskirą puodę įpilti 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir supilti konservuotų pomidorų padažą. Jam sušilus įpilti kelis samčius sultinio (priklausomai, kokio tirštumo norite) ir palikti pasitroškinti. Iškepusius pomidorus supilti į puodą (čiobrelių šakeles ištraukti). Viską permalti blenderiu iki vientisos masės. Supilti kokosų pieną ir išmaišyti.
- 4Sriubą patiekti su šlakeliu balzaminio acto, šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio, šakele baziliko ir paskrudusia ciabatta duonele.