Pikantiškos sraigės ispaniškai

Ingredientai
Jums reikės:
450 g konservuotų sraigių be kiauto
2 vnt. vidutinio dydžio šalotinių svogūnų
2-3 skiltelių česnako
100 ml sauso balto vyno
280 g kepamosios ispaniškos kiaulienos dešros „CHISTORRA“
1 vnt. čili pipiro
Druskos pagal skonį
Kelių šviežio raudonėlio lapelių
- 1Nusunkite sraiges, pamerkite į šaltą vandenį ir palaikykite apie 15 minučių.
- 2Paruoškite padažą. Šalotinius svogūnus susmulkinkite riekelėmis, o česnakus nedideliais gabalėliais. Į keptuvę įpilkite gerą šaukštą alyvuogių aliejaus ir jame apkepinkite susmulkintus svogūnus ir česnakus, kol pasidarys skaidrūs. Supilkite baltąjį vyną ir nugarinkite, kad liktų tik vyno skonis.
- 3Ispanišką kiaulienos dešrą „CHISTORRA“ nulupkite ir susmulkinkite maždaug tokio pat dydžio gabalėliais, kaip sraigės. Susmulkintą dešrą apkepkite kartu su svogūnais ir česnakais, įdėkite riekelėmis susmulkintą čili pipirą. Sraiges išimkite iš vandens, nusausinkite ir sudėkite į keptuvę, lengvai viską apkepkite. Supilkite pomidorų ir paprikų padažą Šakšuka ir kelias minutes viską patroškinkite. Jei trūksta, įberkite šiek tiek druskos. Apibarstykite šviežiu raudonėliu.
- 4Pagamintas sraiges patiekite su šviežia balta duona Ciabatta ar kitais mėgstamais priedais.