I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pikantiškos sraigės ispaniškai


Ingredientai


Jums reikės:

450 g konservuotų sraigių be kiauto
2 vnt. vidutinio dydžio šalotinių svogūnų
2-3 skiltelių česnako
100 ml sauso balto vyno
280 g kepamosios ispaniškos kiaulienos dešros „CHISTORRA“
1 vnt. čili pipiro
Druskos pagal skonį
Kelių šviežio raudonėlio lapelių
  • 1Nusunkite sraiges, pamerkite į šaltą vandenį ir palaikykite apie 15 minučių.
  • 2Paruoškite padažą. Šalotinius svogūnus susmulkinkite riekelėmis, o česnakus nedideliais gabalėliais. Į keptuvę įpilkite gerą šaukštą alyvuogių aliejaus ir jame apkepinkite susmulkintus svogūnus ir česnakus, kol pasidarys skaidrūs. Supilkite baltąjį vyną ir nugarinkite, kad liktų tik vyno skonis.
  • 3Ispanišką kiaulienos dešrą „CHISTORRA“ nulupkite ir susmulkinkite maždaug tokio pat dydžio gabalėliais, kaip sraigės. Susmulkintą dešrą apkepkite kartu su svogūnais ir česnakais, įdėkite riekelėmis susmulkintą čili pipirą. Sraiges išimkite iš vandens, nusausinkite ir sudėkite į keptuvę, lengvai viską apkepkite. Supilkite pomidorų ir paprikų padažą Šakšuka ir kelias minutes viską patroškinkite. Jei trūksta, įberkite šiek tiek druskos. Apibarstykite šviežiu raudonėliu.
  • 4Pagamintas sraiges patiekite su šviežia balta duona Ciabatta ar kitais mėgstamais priedais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis