Pasiflorų sufle su baltojo šokolado padažu

Ingredientai
Jums reikės:
70 g sviesto
220 g pieno
5 kiaušinių trynių
50 g cukraus
5 kiaušinių baltymų
50 g cukraus
Sviesto (formelėms ištepti)
Cukraus (formelėms pabarstyti)
Baltojo šokolado padažui:
- 1Kepimo formelių vidų ištepti sviestu, apibarstyti cukrumi ir sudėti į šaldytuvą.
- 2Ištirpinti sviestą, suberti į jį miltus ir cukrų. Viską gerai išmaišyti. Toliau kaitinant po truptį pilti pieną ir nuolat maišyti šluotele. Kaitinti ir maišyti, kol masė taps vientisa ir sutirštės. Nukelti nuo kaitros ir maišant supilti kambario temperatūros trynius, pasiflorų tyrę ir gerai išmaišyti. Masę šiek tiek atvėsinti.
- 3Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Suversti juos į pravėsusią masę ir atsargiai išmaišyti. Užpildyti iš šaldytuvo išimtas formeles ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
- 4Kol kepa sufle, galima pasiruošti padažą. Pakaitinti grietinėlę iki virimo, nukelti nuo vyryklės, supilti baltąjį šokoladą ir maišyti, kol ištirps.
- 5Iškepus sufle ją reikia skanauti iš karto, pagardinus baltojo šokolado padažu.