Itališka kaimo sriuba

Ingredientai
Jums reikės:
100 g lęšių
100 g avinžirnių
50 g baltų pupelių
50 g rudų pupelių
1 natūralaus vištienos sultinio kubelio
2 saliero stiebų
2 morkų
1 didesnio svogūno
1 skiltelės česnako
Druskos
Pipirų
Šakelės petražolių
Duonos ciabatta
- 1Avinžirnius ir pupeles išmirkyti per naktį.
- 2Užvirinti 2 l vandens ir įmesti natūralaus vištienos sultinio kubelį.
- 3Morkas nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti kubeliais. Svogūnus taip pat pjaustyti kubeliais. Saliero stiebus nulupti ir susmulkinti.
- 4Į didesnį puodą įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėti morkas bei svogūnus. Šiek tiek apkepus sudėti salierą. Dar po kelių minučių sudėti smulkintą česnako skiltelę. Kai daržovės pradeda minkštėti, užpilti šiek tiek sultinio ir supilti lęšius, avinžirnius bei pupeles. Sultinio pilti tiek, kad apsemtų visus ingredientus ir nugaravus po truputį dapilinėti. Taip pupelės bei avinžirniai geriau įsugeria skonius. Virti reikia 40-60 min., kol pupelės ir avinžirniai pilnai suminkštės. Patiekiant sriubą įberti šiek tiek smulkintų petražolių.
- 5Prie sriubos labai tinka apkepta duona ciabatta. Duoną supjaustyti riekelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.