I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Paelija su krevetėmis, vištiena ir Chorizo dešra


Ingredientai


Jums reikės:

200 g šviežių krevečių su lukštu
3 skiltelių česnako
Žiupsnelio šafrano
1 didelio svogūno
80-100 g Chorizo dešros
3 vištienos blauzdelių be kaulo
0,5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
4-5 šaukštų trintų pomidorų tyrės
200 g ryžių paeilijai ar risotto (apvaliagrūdžių)
Kelių šviežių žirnelių ankščių
0.5 citrinos
Kelių šakelių petražolių
  • 1Pirmiausia krevetes reikia nuvalyti. Rekomenduojame šias jūros gėrybes pirkti su lukštu, kadangi apkepti jie suteiks nuostabų skonį bei aromatą sultiniui, kuris yra vienas pagrindinių paelijos ingredientų.
  • 2Taigi į įkaitintą prikaistuvį su šlakeliu tyro alyvuogių aliejaus įmeskite česnako skiltelę ir jam pradėjus čirškėti suberkite nuo krevečių nuvalytus lukštus. Kaitinkite, kol lukštai įgaus rusvą spalvą. Sumažinus kaitrą iki vidutinės įpilkite 2 stiklines natūralaus vištienos sultinio ir kaitinkite, kol užvirs. Galiausiai įberkite šiek tiek šafrano, kuris patiekalui suteiks prabangaus skonio, pavirkite apie minutę ir nukelkite sultinį nuo kaitros. Kol ruošite kitus ingredientus, jis pilnai prisigers krevečių bei nuostabiojo šafrano skonių.
  • 3Toliau ingredientus ruošime keptuvėje. Reiktų pasirinkti tokią, kurią vėliau bus galima dėti į orkaitę. Jei tinkamos keptuvės neturite, tuomet apkeptus keptuvėje ingredientus dėti į kepimo indą, pritaikytą orkaitei.
  • 4Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu tyro alyvuogių aliejaus įmeskite dvi česnako skilteles ir jam apkepus suberkite smulkintą svogūną. Kepinkite tol, kol jie tampa skaidrūs ir karamelizuojasi. Kepant svogūno nereikia dažnai maišyti, palaukite, kol jis pagels ir tuomet labai lengvai permaišykite. Jei maišysite per daug, svogūnas ims troškintis ir praras norimą skonį.
  • 5Kai svogūnai karamelizuojasi, sudėkite griežinėliais pjaustytą Chorizo dešrą ir pakepti, kol ji paleis savo sultis. Tuomet sudėkite smulkintą vištieną ir apkepkite nedaug maišant. Mėsa turi apskrusti, o jei per dažnai maišysite, ji pradės troškintis. Vištienai apkepus įberkite ispaniškoje virtuvėje labai dažnai naudojamus rūkytos paprikos miltelius, įpilkite trintus pomidorus, paskaninkite druska ir sumažinus kaitrą iki vidutinės palikite kelioms minutėms.
  • 6Paelijai rekomenduojama naudoti jai skirtus apvaliagrūdžius ryžius, kurie geriausiai sugeria į save skystį. Puikiai tiks ir risotto ryžiai Carnaroli ar Arborio. Ryžius tolygiai užberkite ant troškinio ir jokiu būdu nebemaišykite. Atsargiai supilkite nukoštą sultinį ir ant viršaus išdėliokite nuvalytas krevetes bei užberkite smulkintų šviežių žirnelių ankščių.
  • 7Keptuvę dėkite į iki 200°C įkaitintą orkaitę su vėjelio funkcija (220°C viršus/apačia) ir kepkite apie 20 minučių. Per tą laiką ryžiai beveik sugers skystį. Ištraukus iš orkaitės keptuvę uždenkite folija ir dar palikite apie 10 min pastovėti, kad ryžiai pilnai išbrinktų.
  • 8Prieš patiekiant užberkite smulkintų petražolių ir pašlakstykite citrinos sultimis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis