Orkaitėje kepta dorada su polenta

Ingredientai
Jums reikės:
2 doradų
1-2 paprikų
500 ml pieno
500 ml vandens
Žiupsnelio druskos
Persilado prieskonių
- 1Išvalytą žuvį įtrinti persilado prieskoniais, padėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti 21 minutę iki 160°C įkaitintoje orkaitėje.
- 2Papriką supjaustyti smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus, įberti persilado prieskonių ir sudėti papriką. Pakepinti ant aukštos kaitros, kol paprika pašviesės ir nukelti nuo viryklės.
- 3Prikaistuvyje užvirti pieno ir vandens mišinį, suberti polentą ir nuolat maišant pavirti iki 5 minučių, kol polenta sutirštės. Nukelti nuo kaitros, įpilti rūkyto alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišyti. Tada suberti pakepintą papriką ir vėl gerai išmaišyti.
- 4Žuvį patiekti kartu su polenta.