Morenginiai blyneliai su bananais ir šokoladiniu padažu

Ingredientai
Jums reikės:
Blyneliams reikės:
2 kiaušinių baltymų
2 kiaušinių trynių
1,5 valg. š. cukraus
0,5 arb. š. druskos
Šlakelis aliejaus kepimui
Įdarui reikės:
1 banano
Padažui ir dekoravimui reikės:
50 g šaldytų aviečių
Šviežių uogų
- 1Baltymus išplakti su 1 valg. š. cukraus iki standžių putų. Trynius išsukti su 0,5 valg.š. cukraus ir riešutų pasta. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska, suberti į trynių masę, išmaišyti iki vientisos konsistencijos. Iš lėto sujungti trynių masę su išplaktais baltymais.
- 2Įkaitintą keptuvę patepti aliejumi ir formuoti blynelius: sluoksnis tešlos, banano riekelės, šokolado gabaliukai ir vėl tešlos sluoksnis. Kepti ant silpnos ugnies po 5 minutes iš abiejų pusių uždengtoje keptuvėje.
- 3Padažui užvirti grietinėlę, nukelti nuo kaitros, suberti į ją šokoladą ir šaldytas avietes. Maišyti kol viskas ištirps iki vientisos spalvos masės. Padažu užpilti iškeptus blynelius, pabarstyti cukraus pudra ir dekoruoti šviežiomis uogomis.