Miško grybų sriuba

Ingredientai
Jums reikės:
Sriubai:
4 baravykų
3 saujų voveraičių
1 saliero stiebo
1 didesnės morkos
1 balto svogūno
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Persilado prieskonių
Skrudintai duonai:
Baltos duonos
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
- 1Užkaisti puodą su 1 l vandens, įdėti trečdalį morkos, trečdalį svogūno ir trečdalį saliero stiebo. Kai vanduo užvirs įberti druskos, pipirų ir persilado prieskonių, sumažinti kaitrą ir virti sultinį.
- 2Likusias daržovių dalis supjaustyti labai smulkiais kubeliais.
- 3Gilesnėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir suberti susmulkintas daržoves. Pakepinti 3-5 minutes (priklausomai nuo to kokio kietumo daržoves mėgstate). Tada suberti norimo dydžio supjaustytas voveraites, išmaišyti ir dar viską pakepinti 3-5 minutes. Tada sudėti plonai riekelėmis supjaustytus 3 baravykus, išmaišyti ir pakepinti 3-5 minutes.
- 4Ketvirtąjį baravyką supjaustyti išilgai per visą kotą ir galvą riekelėmis. Apvolioti jas miltuose ir apkepinti atskiroje gerai įkatintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu persilado prieskonių. Apskrudusias riekelės išimti iš keptuvės ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
- 5Baltą duoną supjaustyti riekelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti druska bei maltais juodaisiais pipirais. Riekeles apskrudinti ant grotelių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
- 6Ant apkepintų daržovių ir grybų mišinio užpilti pusę išvirusio sultinio, išmaišyti. Gautą sriubą išpilstyti į dubenėlius ir dar užpilti atskirai sultinio. Dekoruoti apskrudusiomis baravykų riekelėmis ir patiekti su skrudinta balta duona.